top of page

čet., 16. mar.

|

Solkan

ONEIDA [Joyful Noise recordings / New York, USA]

Spoj garažne razposajenosti, hard-rockovske nabritosti, krautrockovske žlindre in kislo psihedeličnih zarodkov, enakovredno sobivajo v edinstvenem repertoarju, ki je že postal zaščitni znak glasbenega podzemlja novega tisočletja.

Registration is closed
See other events
ONEIDA [Joyful Noise recordings / New York, USA]
ONEIDA [Joyful Noise recordings / New York, USA]

Kraj in datum

16. mar. 2023, 20:30 – 22:30

Solkan, Cesta IX. korpusa 99a, 5250 Solkan, Slovenia

Več o dogodku

Na  prelomu 90. let in začetku novega desetletja newyorška glasbena scena  ponovno eksplodira in v prvi vrsti se znajdejo Oneide iz Brooklyna. V  eksplozivnem nizanju serije albumov, skupina postopoma uvede nov  glasbeni slog. Spoj garažne razposajenosti, hard-rockovske nabritosti,  krautrockovske žlindre in kislo psihedeličnih zarodkov, enakovredno  sobivajo v edinstvenem repertoarju, ki je že postal zaščitni znak  glasbenega podzemlja novega tisočletja.

Oneida  so nastali leta 1997 po zaslugi  srečanja med Bobbyjem Matadorjem  (klaviature), Hanoio Jane (bas in kitara), Kida Millionsa (bobni), Papa  Crazya (vokal in kitara), Shahina Motiaja (kitara) in Barryja Londona  (sintetizator in efekti). Skupino lahko označimo kot svetilnik  glasbenega raziskovanja in si za svoj ustvarjalni duh prisluži skoraj  legendarni status na newyorški glasbeni sceni in še danes premika meje  tega, kar pomeni biti "rock" skupina. Leta 2022 izdajo album  "Success", ki pomeni izjemno vrnitev k punk-rock izvoru skupine, duši,  ki je bolj ali manj neposredno vedno vplivala na njihove skladbe.

Video:

Oneida - I Wanna Hold Your Electric Hand (Official Video)

Oneida - Beat Me To The Punch (Official Video)

Oneida - Secret Wars (Full Album - 2004)

More info: https://oneida.bandcamp.com/ www.kudmorgan.org www.mostovna.com

Vstopnina / Ingresso / tickets; 10€

ORG: Kulturno umetniško društvo Morgan, Associacione Hybrida Space in Kulturni center Mostovna.

Podpora: Mestna občina Nova Gorica, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije

Deli ta dogodek

bottom of page