top of page

mar 16 lug

|

Solkan

MARKO GODNJAVEC - JIZAH: Ponatisi EX YU vinilovna primeru Croatie records

16. sezona sklopa glasbenih predavanj Vinilvečeri v Vili Bartolomei v Solkanu

Vstopnice niso v prodaji
Ogled drugih dogodkov
MARKO GODNJAVEC - JIZAH: Ponatisi EX YU vinilovna primeru Croatie records
MARKO GODNJAVEC - JIZAH: Ponatisi EX YU vinilovna primeru Croatie records

Time & Location

16 lug 2024, 21:00 – 23:00

Solkan, Pod vinogradi 2, 5250 Solkan, Slovenija

About the event

16. sezona glasbenih predavanj Vinilvečeri predstavlja:

MARKO GODNJAVEC - JIZAH: Ponatisi EX YU vinilovna primeru Croatie records

Marko Godnjavec – Jizah je zbiratelj nosilcev zvoka, glasbeni novinar z več kot 20 letno tradicijo delanja predvsem na Radiu Študent, ljubitelj hiphopa, ki si svoje denarce služi pri založbi Nika, ki je slovenska izpostava tretje največje glasbene založbe na svetu, konglomerata Warner, Atlantic in Elektre. Ob prostem času izdaja še glasbo za svojo dušo pri lastni založbi Beton Records in spremlja glasbene tokove najrazličnejših strug skozi desetletja pa tudi razliko v konzumaciji glasbe na različnih formatih. Pred tako imenovane single raje postavlja celostne albume.

V svojih formativnih letih je v času cd manije v trgovsko verigo Big Bang kot na police vrnil vinile, ljubezen do vinila pa nikoli ni izginila. V zadnjih letih ga zanimajo predvsem kvalitetne reizdaje originalnih izdaj, prav iz tega pa so »diplomirali« pri založbi Croatia Records, ki z neverjetno zgledno prezervacijo originalnih posnetkov in trakov dokazuje kako se na našem širšem prostoru lahko močno obogati mnoge z dealerske strani precenjene albumi, ki celo zvenijo mnogo bolje od opevanih originalov. Croatia je v zadnjih letih v obogatenih izdajah z dodatnimi antologijskimi spremnimi besedami, slikovnimi gradivi in z zvočno obdelavo močno presegla originalne izdaje. Za nekaj izdaj so »mastering« delali kar v slovitem Abbey Road Studiu in povečini je razlika med ploščami, ki se prodajajo za velike denarje na »second hand« trgu tako zvočno kot sicer močno presegla in jih na trg izpustila po precej dostopnejših cenah. Z reizdajami klasik ex-yu  glasbe, kot so albumi Šarlo Akrobatov, Haustorjev, Josipe Lisac, Dina Dvornika, celega kupa new wava, se bomo poigrali na tokratnem predavanju.

Napovedujemo:

𝟐𝟑. 𝐣𝐮𝐥𝐢𝐣: 𝐄𝐒𝐀𝐃 𝐁𝐀𝐁𝐀𝐂̌𝐈𝐂́: Paket aranžma

Goriški muzej v sodelovanju s Kulturno umetniškim društvom Morgan iz Nove Gorice ter s podporo Mestne občine Nova Gorica, že šestnajstoleto zapored v mesecu juliju, prireja glasbena predavanja Vinilvečeri. Tudi letos bodo ob torkih različni ljubitelji glasbe in lastniki vinilov, imeli svoja predavanja na poljubno glasbeno temo. Edini pogoj, ki ga morajo zadostiti je, da mora biti glasba predvajana z vinila ali bilo katerega drugega analognega nosilca zvoka.

V preteklihletih se je tako zvrstilo kar nekaj različnih tem in vrsta zanimivih predavateljev, od glasbenih urednikov, pesnikov, glasbenih organizatorjev, glasbenikov, pa do “navadnih ljubiteljev glasbe”, naj naštejemo samo nekatere: Igor Vidmar, Tomaž Domicelj, Drago Mislej Mef, Jernej Vene, Dragan Bulič, Zvone Tomac, Marko Vuksanovič, Drago Vovk, Brane Rončelj, Jure Potokar, Borja Močnik, Igor Bašin, Jizah, Žiga Klančar, Luka Zagoričnik, Boris Bradač in drugi.

VLJUDNO VABLJENI !

Share this event

bottom of page